Partida a durat 56 de minute. Copil a reuşit 13 aşi, a comis două duble greşeli şi a cedat un singur punct pe primul serviciu. Românul a reuşit cinci break-uri şi nu i-a acordat nicio oportunitate de acest fel adversarului.

Copil (26 de ani) a fost cotat cu a treia şansă la câştigarea turneului din Thailanda, în timp ce Sornbutnark (23 de ani) a beneficiat de o invitaţie din partea organizatorilor.

În optimi la Bangkok, Marius Copil va juca împotriva cehului Zdenek Kolar (locul 244 ATP). Luni, Kolar (20 de ani) a disputat primul său meci în circuitul profesionist pe suprafaţă dură, victora împotriva spaniolului Jordi Samper-Montana, scor 2-6, 6-3, 6-4. Sportivul din Cehia preferă suprafeţele lente de zgură.

Pentru succesul din prima rundă, Copil şi-a asigurat 6 puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 860 de dolari. Românul participă pentru prima dată la această competiţie.

Turneul challenger de la Bangkok oferă 80 de puncte ATP câştigătorului şi este dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.