"Azi a fost un meci bun, pot spune că aş fi putut termina mai repede în setul doi. Am greşit la mingile scurte. Kontaveit este foarte puternică, dar ştiam că dacă o împing în spate şi dau mingile puţin mai sus o va deranja. Nu a fost o zi bună aproape de fileu. Înainte poate aş fi rupt o rachetă după atâtea mingi scurte ratate, acum spun este doar un punct, data viitoare încearcă să faci mai bine. Aceasta este mentalitatea mea acum", a spus Halep în conferinţa de presă de după meciul din sferturile de finală.

Simona Halep a precizat că simte că a jucat  mai bine la Roma decât a făcut-o la Madrid. "Sunt mândră că am continuat să câştig şi să joc la nivelul meu cel mai înalt după trofeul câştigat. Nu este uşor. Mă simt bine, sunt bucuroasă şi mulţumită şi de atitudinea mea. Mă simt puţin obosită, este normal, dar mă motivează faptul că câştig. La Madrid nu am jucat cel mai bun tenis. Aici simt că joc mai bine, dar am mai puţină energie. Însă mă simt cel mai bine de până acum în acest an", a explicat ea.

Kiki Bertens, favorită 15 şi locul 20 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, fază în care adversara sa va fi Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 4 WTA.