Lindahl a fost sancţionat pentru că a trucat un meci de la un turneu minor, desfăşurat la Toowoomba, în Australia.

Nick Lindahl, în vârstă de 28 de ani, s-a retras din activitatea sportivă în 2013. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială este locul 187(2013).

Ca urmare a sancţiunii, Lindahl nu va putea să îşi reia activitatea de tenisman sau să asiste la evenimente oficiale din tenis timp de şapte ani.

Această sancţiune vine la câteva zile după ce Oliver Anderson, deţinătorul titlului la Australian Open la juniori, a fost acuzat de trucarea unui meci. Anderson ar fi trucat un meci în luna octombrie, la un turneu challenger, în favoarea mafiei pariurilor.

Poliţia din mai multe ţări europene efectuează acţiuni de amploare împotriva meciurilor trucate pentru mafia pariurilor. La finalul lunii noiembrie, jandarmeria spaniolă a reţinut 34 de persoane bănuite a avea legături cu o organizaţie clandestină de aranjare a meciurilor de tenis din circuitul ITF pentru pariuri online.

Între persoanele reţinute s-au aflat şi jucători, cu vârste între 17 şi 30 de ani (un minor) şi cu clasare ATP între locurile 800 şi 1.400. Un jucător semiprofesionsit avea rolul de a contacta alţi jucători ce urmau să dispute meciuri aflate în programul caselor de pariuri şi de a-i convinge pe aceştia să piardă un anumit set.

Investigaţiile au început la Madrid, după o sesizare a Tennis Integrity Unit (TIU), organismul care luptă împotriva corupţiei din tenis.