"Cred că sunt mai competitivă, calitatea nu m-a părăsit niciodată. Simt că nu mi-am atins încă potenţialul şi cred că pot fi mai bună", a declarat jucătoarea în vârstă de 25 de ani, fostă numărul 1 mondial.

Sportiva din Belarus îşi programase revenirea în circuit în secţiunea de vară a sezonului american pe hard, care culminează cu US Open. Însă luna trecută ea a anunţat că doreşte să revină mai devreme, la turneele pe iarbă.

"Am crezut că am obosit de la atâtea antrenamente. Aveam nevoie să mă antrenez pentru ceva", a explicat ea "graba" de a se întoarce pe teren. Azarenka s-a pregătit din greu - "cu mult sânge, transpiraţie şi lacrimi", a precizat glumind.

"Am lucrat mai mult decât în pauza dintre sezoane şi am reuşit să implementăm câteva dintre lucrurile pe care nu le poţi schimba atunci când joci. Aşa că am lucrat un pic la schimbarea tehnicii, biomecanicii, ca să fiu sigură că pot să-mi prelungesc cariera. Am avut întotdeauna mentalitatea de a fi concentrată cu adevărat şi de a pune tot ce am pe teren, iar aceste lucruri nu au dispărut", a afirmat sportiva.

Azarenka nu a mai jucat de la înfrângerae suferită anul trecut în primul tur la Roland Garros. Ea este însoţită sub soarele Balearelor de fiul ei Leo, născut la 19 decembrie. Jucătoarea din Belarus nu are clasament în acest moment, fiind prezentă pe tabloul principal în urma primirii unei invitaţii. Ea va juca împotriva japonezei Riza Osaki, în primul tur.

Însă pentru Wimbledon Azarenka nu a avut nevoie de wild card, deoarece a făcut uz de clasamentul ei protejat, locul 6 WTA, care îi permite să intre pe tabloul principal la opt turnee în următorul an. Dublă câştigătoare la Australian Open şi de tot de atâtea ori finalistă la US Open, Azarenka are drept cea mai bun performanţă la Wimbledon calificarea în semifinale, în 2011 şi 2012.