Reuniţi pe 3 ianuarie, bănăţenii nu pot alinia cea mai bună formulă de echipă în partida cu jucătorii din Franţa, pentru că lotul este afectat de multe accidentări ale unor titulari, notează site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Căpitanul Stelian Burcea are probleme la ligamentul încrucişat la genunchi şi va lipsi între şase şi nouă luni. Tangimana Fonovai are ruptură de ligamente la genunchi şi se află în perioada de recuperare, care va mai dura şase săptămâni. Mădălin Lemnaru a suferit un traumatism cranian şi are probleme la ochi, aflându-se în monitorizare. Acestora li se adaugă Viliami Moala, care mai stă două luni după o accidentare suferită la genunchi, dar şi Stephen Shannan.

Şanse mari să fie recuperaţi pentru meciul de sâmbătă au Valentin Calafeteanu, Vasile Rus şi Jody Rose.

Stade Francais, adversara Timişoarei, a suferit o înfrângere în etapa a 16-a din Top 14, 18-15 cu Toulouse. În meciul tur din Challenge Cup, la Paris, Timişoara Saracens a pierdut cu 27-0. Ultimul meci al românilor în grupele principale ale competiţiei în acest sezon va fi pe 20 ianuarie, în deplasare, cu Edinburgh.

În clasamentul grupei a 5-a din Challenge Cup, după patru etape, primul loc este ocupat de Harlequins, cu 17 puncte, urmată de Edinburgh, cu 15 puncte, Stade Francais, cu 11 puncte şi Timişoara Saracens, 0 puncte.