"Zapada abundenta si gerul din aceste zile dau peste cap si planurile de pregatire ale loturilor nationale. Echipa Romaniei de U20 ar fi trebuit sa se reuneasca duminica, 8 ianuarie, la sediul Federatiei Romane de Rugby din Bucuresti, insa acest prim cantonament s-a amanat. Stejareii urmau sa plece la Constanta pentru o pregatire centralizata intre 8-14 ianuarie", a notat sursa citată.

„Am luat aceasta decizie din cauza zapezii care a cazut in toata tara si a facut ca multe drumuri sa fie inchise, apoi au fost si precizarile meteo care anunta temperaturi scazute in aceste zile. Era foarte greu, practic imposibil pentru multi dintre jucatorii convocati sa ajunga la Bucuresti, apoi drumul pana la Constanta, unde ar fi avut loc cantonamentul, era si el destul de dificil, in plus terenurile sunt toate impracticabile.

Am decis astfel ca acest stagiu sa fie amanat, pentru a nu risca sa ramanem cu jucatorii blocati prin tren sau pe sosele. Urmeaza sa discutam cand il putem reprograma, pentru ca ei ar fi avut al doilea stagiu de pregatire intre 1-15 februarie”,
a declarat Florin Matei, secretar general.

Romania se pregateste pentru Campionatul European de U20 care va avea loc in luna martie.