''Meciul de mâine este unul important, unul de calificare. Meciul cu Germania a venit cu o înfrângere neașteptată, dar confruntarea cu Spania va fi una care cred eu că va arăta adevărata față a echipei României. În ciuda înfrângerii pe care am avut-o în meciul cu Germania, România rămâne lider în această campanie de calificare și cred că în clipa în care anul viitor vom termina aceste partide, România se va califica de pe un loc direct la Cupa Mondială 2019 din Japonia'', a spus Petrache, într-o conferință de presă la care au mai participat antrenorii și căpitanii celor două naționale.

Galezul Lynn Howells, antrenorul ''Stejarilor'', a evidențiat, la rândul său, însemnătatea partidei de sâmbătă contra ibericilor.

''Este un meci important, jucătorii știu că trebuie să ofere suporterilor și tuturor celor implicați în fenomen șansa de a fi din nou fericiți. Nu este posibil să pierzi un meci de 3 ori (referire la evoluția scorului din disputa cu Germania, când tricolorii au condus în trei rânduri dar au pierdut în final — n.r.). Știm toți asta, o știu prea bine și jucătorii. Spania este în cea mai puternică formulă de până acum, a câștigat împotriva Rusiei, deci va fi un meci frumos. România va da tot ce poate'', a arătat Howells.

Întrebat dacă ''Stejarii'' au trecut de șocul psihologic al înfrângerii cu Germania, Howells a precizat că momentul a fost depășit, iar în rugby, ca în orice sport, contează meciul care urmează.

Aceeași idee a fost subliniată și de căpitanul naționalei, Mihăiță Lazăr, care a spus că după analiza video a partidei cu Germania, toți jucătorii sunt concentrați acum pe întâlnirea cu spaniolii.

''Vrem să continuăm campania de calificare într-un mod cât mai bun, care să asigure la final accesul direct la CM 2019. Așteptăm în tribune cât mai mulți suporteri, avem nevoie de ei, vrem să facem un meci cât mai bun cu care să uităm ceea ce s-a întâmplat cu Germania''
, a spus căpitanul tricolorilor.

De cealaltă parte, atât antrenorul Spaniei, Santiago Santos, cât și căpitanul Jaime Nava de Olano au declarat că vor avea de înfruntat o echipă a României extrem de puternică și că se așteaptă la un meci greu, mai ales în contextul în care ''Stejarii'' vor dori să arate că rezultatul din confruntarea cu Germania a fost o întâmplare nefericită.

''Va fi un meci greu, România este cea mai puternică echipă din această campanie de calificare la Cupa Mondială. Știm că sunt dezamăgiți după rezultatul obținut cu Germania, așa că partida va fi cu atât mai dificilă pentru noi. Vom lupta pentru victorie, știm că românii sunt buni și pe înaintare, dar și pe treisferturi, dar ne propunem totuși să obținem puncte bonus'', a spus Santos.

Oficialii FRR au făcut încă odată apel la toți suporterii naționalei frunzei de stejar pentru a participa sâmbătă, începând cu ora 07,00, la acțiunea de deszăpezire a terenului de pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'', astfel încât gazonul să se prezinte în condiții optime la ora 13,00, când va începe confruntarea România-Spania. Intrarea la meci va fi liberă.