La finalul celor trei ani de recunoaștere provizorie, instanțele care se ocupă cu destinele acestor sporturi pot aplica pentru a fi incluse în programul sporturilor pentru Jocurile Olimpice.

''Muaythai este o organizație cu 135 de federații naționale membre, dintre care aproape 60 sunt recunoscute de comitetele lor naționale și are 400.000 de sportivi legitimați'', a declarat directorul CIO pentru sporturi, Kit McConnell, după decizia Comitetului Executiv al CIO.

''International Cheer Union (ICU) are peste 100 de federații naționale și aproape 4,5 milioane de sportivi legitimați'', a precizat McConnell.

''Este un sport cu o popularitate în creștere, cu accentul pe tineret în școli și universități și am remarcat acest lucru'', a adăugat oficialul.

McConnell a precizat că 16 sporturi au aplicat pentru recunoaștere, iar muaythai și cheerleading vor primi finanțări de câte 25.000 de dolari pe an din partea CIO.

După ce includerea în programul Jocurilor Olimpice a fost un proces cu o durată de șapte ani, CIO a schimbat regulile pentru a permite orașelor gazdă să introducă sporturi la alegerea lor pentru o apariție singulară la Jocuri.

Astfel, la Tokyo, în cadrul Jocurilor de vară din 2020, vor exista întreceri de surfing, escaladă și karate, printre cele șase noi sporturi incluse în programul olimpic.

''Ușa nu a fost închisă doritorilor'', a precizat McConnell, fără a nominaliza celelalte 14 sporturi care au căutat recunoașterea olimpică, dar care nu au primit-o deocamdată.