COSR a anunţat, cu o zi înaintea alegerilor pentru funcţiile de conducere din cadrul forului, că cinci dintre persoanele care au candidat iniţial pentru funcţia de membru în Comitetul Executiv nu mai figurează pe liste.

Astfel, şeful CSA Steaua, George Boroi, şi fosta atletă Anişoara Cuşmir Stanciu şi-au retras candidaturile chiar în cursul zilei de luni, iar anterior au fost respinse alte trei candidaturi de către Comisia de Etică – a lui Dan Gîrleanu, care nu avea calitatea de membru COSR şi ale Violetei Szekely, respectiv Florentin Marinescu, aceştia depunând dosarele după termenul limită.

Pentru alegerile de marţi au rămas astfel 22 de persoane la funcţia de membru în Comitetul Executiv, patru candidaţi pentru cele trei locuri de vicepreşedinte COSR – Nicu Vlad, Sorin Babii, Alexandru Dedu şi Camelia Potec, respectiv Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu la funcţia de preşedinte al forului olimpic român.

COSR a fost condus interimar de vicepreşedintele Nicu Vlad, după ce în 29 august Alin Petrache a demisionat din funcţia de preşedinte.

Adunarea Generală a COSR va avea loc marţi, începând cu ora 11.00, în Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucureşti.