La finalul unui an foarte dificil, cu multe urcuşuri şi coborâşuri, pe parcursul căruia gimnastele şi gimnaştii noştri, de la artistică sau aerobică, de la nivelul juniorilor la cel al seniorilor, au încercat, şi cel mai adesea reuşit, să se afirme şi să menţină nivelul performanţelor la o cotă cât mai bună, au fost desemnaţi cei mai buni 10 ai anului 2016”, arată FR Gimnastică.

Astfel, la gimnastică artistică feminină Cătălina Ponor ocupă prima poziţie, pe care revine după 12 ani, iar anterior a obţinut acest titlu între anii 2003-2005. Pe locul secund se află Larisa Iordache, urmată de Denisa Golgotă.

La masculin, Marian Drăgulescu este pe primul loc, obţinând distincţia pentru a noua oară în ierarhia FRG, care a fost alcătuită pentru prima dată în 1974. Andrei Muntean şi Cristian Băţagă îl urmează pe Drăgulescu pe ”podium”.

De asemenea, la gimnastică aerobică topul FRG este condus de Corina Constantin, care l-a mai dominat şi în 2013 şi 2014, ea fiind urmată de Lavinia Panaete şi Dacian Barna.