Gimnastele l-au sărbătorit pe Octavian Bellu, care a împlinit 61 de ani (detalii AICI), însă gândurile lor sunt tot la pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

"Obiectivul nostru e o medalie , oricare ar fi ea, pentru europene și olimpiadă. Toți ne așteptăm ca acea medalie de aur să revină la gâtul nostru, așa cum a fost înainte", a spus Cătălina Ponor.

Sandra Izbașa a luat aur la sol acum patru ani, la Beijing, dar rămâne la fel de ambițioasă: "Ne pregătim, munca devine din ce în ce mai grea. Sperăm să îi facem față cu brio, asta ne dorim și, Doamne ajuta, vedem rezultatul la final. Noi ne bucurăm laolalta cu antrenorii, că nu suntem accidentate, pentru că, automat, putem să progresăm în pregătire".

Octavian Bellu le-a motivat suplimentar pe fete. "Este mult de muncă, au și două modele în față, cele mai mici, două campioane olimpice, Cătălina Ponor și Sandra Izbasa, deci au și modelul să spunem, demn de urmat.

Știu de la cele două și ce se întâmplă dacă iei o medalie olimpică, deci și care sunt beneficiile obținerii unei medalii olimpice", a spus antrenorul lotului național.

Andreea Răducan, fostă gimnastă, medaliată la JO de la Sydney și de la Atena, le va ține pumnii fetelor: "Am trecut și eu prin etapele astea, trebuie doar să înțeleagă că toate orele și zilele de muncă, de antrenament, zi de zi, trebuie să aiba un final, și un final fericit. Asta înseamnă o medalie cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice".

Dolce Sport va transmite în direct Jocurile Olimpice de la Londra, în perioada 27 iulie-12 august.