“Mi se pare anormal să fim premiați cu alte sume de câte ori se schimbă prim-ministrul. Toți sportivii trebuie să fie premiați pe valoarea medaliilor pe care le-au cucerit. Echipa de spadă feminin nu a primit o suplimentare, deși ei spun că vor să stimuleze sportul pe echipă.

Trebuie stimulat și sportul individual. O să vedem la JO 2016 cât de puține performanțe vor fi. Orice medalie olimpică trebuie să fie premiată la fel. Vrem să fim tratați egal și corect. Am obținut o întâlnire cu președintele COSR și cu oficiali din partea Guvernului în data de 2 ianuarie 2016”
– a spus Marian Drăgulescu la Dolce Sport.

--------------------

Dacian Cioloș, prim-ministrul României, a vorbit în exclusivitate pentru Dolce Sport, după acuzele lansate de gimnastul Marian Drăgulescu.

“A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipa, in Romania sufera sporturile de echipa. La individual, acei medaliati iau premii si de la cluburi, la handbal nu este asa. Este regretabila atitudinea asta revendicativa a domnului Dragulescu, pe care il respectam, dar discursul sau a degenerat.

Nu vom reveni si nu va exista o alta majorare sau alta premiere, este un subiect inchis, ethnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsa de solidaritate deplasata din partea dlui Dragulescu , eu pot sa va asigur ca pe viitor vom cauta solutii pentru marirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate” - a transmis Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al premierului. 

----------------------------------------

Gimnastul Marian Drăgulescu este nemulțumit de cum s-a comportat Guvernul României față de el în comparație cu jucătoarele naționalei de handbal. Guvernul a triplat primele pentru jucătoarele de handbal care au obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

La Campionatele Mondiale de gimnastică din Scoția, Marian Drăgulescu a obținut medalia de argint la sărituri iar Larisa Iordache a câștigat medalia de bronz la individual compus. Totuși, Guvernul nu a avut o atitudine specială față de reușitele gimnaștilor.

Drăgulescu a fost nemulțumit de acest fapt mai ales după triplarea primelor pentru handbaliste. El vrea în semn de proteste să iasă în stradă, în Piața Victoriei, îmbrăcat în costumul de sportiv și cu toate medaliile pe care le deține.