Evenimentul va începe la ora 9:00 și se va desfășura pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. Festivalul are trei componente:

• Clase gratuite de fitness, timp de 12 ore, cu cei mai buni traineri din țară și de peste hotare

• Cea mai mare ștafetă de alergare pe 100m, în 12 ore - eveniment organizat în premieră în România, având scop 100% caritabil

• TriKids - ediție specială cu ocazia Zilei Copilului; concurs pentru copii și familii - cros, duatlon și family fun run

"Suntem bucuroşi că Cea mai mare oră de sport a devenit o tradiţie mult aşteptată de iubitorii de sport. Este un eveniment pe care Telekom Romania îl susține cu entuziasm și care ne oferă oportunitatea de a ne implica în mai multe cauze umanitare, pe lângă promovarea unui stil de viaţă sănătos. Pe 4 iunie vă aşteptăm pe toţi, cu mic cu mare, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, să susțineți prin acest efort una din cauzele caritabile ale evenimentului”, a spus Ruxandra Vodă, Director Comunicare, grupul de companii Telekom Romania.

Cea mai mare oră de sport – clase de fitness
A şasea ediţie a festivalului de fitness şi sport, care va avea loc pe 4 iunie, în Bucureşti, vine cu multe noutăţi şi experienţe pentru toţi iubitorii de mişcare în aer liber. Programul cuprinde 12 ore pline de activităţi pe scenă (între ora 9.00 şi ora 21.00), într-o zonă special amenajată pe gazonul Stadionului Naţional de Rugby, printre care enumerăm: Kangoo Dance, Steel Combat, Steel Tonic, Nirvana Fitness, Functional Movement, Yoga, Functional Training şi multe altele. Intrarea este gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile pentru fiecare clasă.

Cea mai mare ştafetă de 100 m alergare/persoană în 12 ore

Timp de 12 ore, participanţii vor avea ocazia să își testeze limitele pe o distanță de 100m/viteză. Startul se va da la ora 9.00, iar ultimul alergător va încheia cursa la ora 21.00. La competiţie se poate înscrie orice persoană care are cel puţin 14 ani, iar cursa va fi cronometrată cu cipuri electronice, care afişează rezultatul în timp real. Mai mult decât atât, pentru fiecare participant care se va înscrie şi va alerga 100 de metri, Fundaţia Telekom Romania va dona 1 Euro/participant către cauzele caritabile ale evenimentului - Galantom, Școala de Valori și Magicamp.

TriKids – concurs pentru copii și părinți

Evenimentul este dedicat în special copiilor şi îşi propune să-i responsabilizeze pe cei mici cu privire la adoptarea unui stil de viaţă sănătos, în care sportul, mişcarea şi alimentaţia corectă reprezintă principalele valori care îi vor ajuta să se dezvolte armonios.

Manifestația sportivă va cuprinde trei probe:
• Crosul Copiilor – 330 metri alergare, cu start de la ora 10.00, pentru copii cu vârste între 4 şi 5 ani; 660 metri (start 10.15) – 6-8 ani; 1 km (start 10.30) – 9-11 ani şi 1 km (start 10.45) – 12-14 ani.

• Duatlon. Copiii cu vârste între 4 şi 5 ani (ora 11.15) şi între 6 şi 8 ani (ora 11.45) vor debuta cu un traseu de 0,33 km de alergare, vor continua cursa pe bicicletă – 1 km şi vor finaliza competiţia tot în alergare, pe o distanţă de 0,33 km. Pentru categoria 9-11 ani (ora 12.20), cursa de alergare va avea o distanţă de 0,66 km x 2, iar pedalatul se va realiza pe o distanţă de 1,5 km, iar pentru categoria 12-14 ani (ora 13.00): 1 km alergare + 3 km bicicletă + 1 km alergare.

• Family Fun Run. Startul se va da la ora 13.45, iar părinţii, alături de copiii lor, vor preda ștafeta de la unul la altul pe un traseu de 330 m.