La finalul anului 2016, BCM Timişoara a obţinut o victorie importantă în deplasare, în etapa a XIV-a, cu SCM Craiova (scor 83-77), iar după acea partidă a avut loc o şedinţă a conducerii, în care s-a decis încetarea colaborării cu jucătorul Nikola Otasevici şi cu preparatorul fizic Branko Karalejici.

Echipa s-a reunit în 2 ianuarie şi o nouă decizie a fost luată de conducerea clubului, respectiv încetarea de comun acord a colaborării cu antrenorul sârb Nenad Mandici, care a condus jucătorii în 2016, iar anterior a fost secund, în sezoanele 2013-2014 şi 2015-2015.

Noul antrenor al formaţiei timişorene este Cristian Bota, care a ocupat funcţia de director tehnic, iar luni seară a condus primul antrenament. Secundul lui Bota a fost numit Nenad Markovici.

”Obiectivele pentru actualul sezonul competiţional rămân neschimbate, adică o clasare cât mai bună în Cupa României şi calificarea în play-off”, a anunţat clubul BCM Timişoara.

Primul meci din 2017 cu noul antrenor pe banca tehnică a echipei timişorene va avea loc duminică, în compania liderului Steaua CSM EximBank Bucureşti.