''Felicitări pentru lecția concentrare, puterea de a forma o echipă închegată și dorința de a învinge pe care au oferit-o Amalia Tătăran, Greta Vereș, Raluca Sbîrcia și Adela Danciu la Campionatele Europene de la Tbilisi. Un mare bravo pentru cele patru sportive, care, fără o experiență prea bogată în competițiile internaționale de la acest nivel, au reușit să păstreze tradiția României de a obține rezultate notabile în competițiile feminine de spadă pe echipe. Încă o dată felicitări pentru performanța reușită și cât mai multe reușite de acum înainte'', a declarat Covaliu

În finala mică, Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) și Adela Danciu (CSU Craiova), pregătite de antrenorul George Epurescu, au învins cu 45-38 formația Estoniei.

Pentru Adela Danciu, 23 de ani, și Greta Vereș, 22 de ani, Europenele de la Tbilisi au însemnat debutul într-o competiție de asemenea anvergură. Amalia Tătăran, 22 de ani, a mai făcut parte din echipa medaliată cu argint la Europenele din 2013, iar Raluca Sbîrcia, 27 de ani, a fost prezentă la Mondialele din 2013 de la Budapesta, unde a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

La Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, echipa feminină de spadă a României, alcătuită din Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop și Ana-Maria Popescu, a cucerit prima medalie olimpică de aur în competiția pe echipe din istoria scrimei românești.

În ultimii 11 ani, echipa feminină de spadă a României a cucerit șase medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionatele Europene, precizează sursa amintită.