"Este dificil pentru noi, alergatori de semifond, sa ne pregatim intr-o sala ((de 200 de metri,)) care nu este totusi o sala regulamentara si potrivita pt o pregatire de sezon de sala 3.49 Dar ne multumim cu ce avem, cum ne-am obisnuit cu putin si prost, dar asteptam performante mari. Pe mine ma intristeaza genul asta de stiri, cand un sportiv ca Marius Ionescu spune ca scoate din buzunar sa-si sustina pregatirea, e destul de trist ca Romania lasa astfel de sportivi sa se chinuie. Si apoi ne intrebam de ce nu mai vine nimeni din spate", a eclarat Ancuța Bobocel în exclusivitate la Dolce Sport.

Dezamăgită de sistemul din România, Ancuța Bobocel se gândește serios să reprezinte o ală țară, capabilă să respecte și să susțină sportul de performanță. 

"M-am gandit de nenumarate ori să concurez pentru altă țară. Cumva , o frustrare exista, cand mergi la un camp international si vezi, vorbim de proba mea, senioarele care au fost anul acesta la Rio si la Londsra in 2012, in proba de obstacole. Erau foste juniore din categoria mea pe care eu le bateam la junioare, la tineret, eram medaliata si ele nici nu intrau in finala. Iar la JO la senioare, clar erau mult peste mine", a declarat Bobocel în exclusivitate pentru Dolce Sport.