Reunită joi, Comisia de Disciplină a LFP a hotărât ca în aşteptarea judecării cazului stadionul să fie suspendat. Un verdict va fi dat la 4 mai.

Astfel, partida Bastia - Rennes, din 29 aprilie, se va disputa pe teren neutru.

Marţi, oficialii clubului SC Bastia au decis închiderea tribunei de est a stadionului, ca măsură de precauţie după incidentele de la meciul cu Olympique Lyon. Conducătorii grupării corsicane au precizat că vor reamenaja tribuna de est, de unde au pătruns pe teren suporterii la meciul cu Lyon, pentru a spori securitatea pe stadionul Armand-Cesari.

În plus, SC Bastia a anunţat că va interzice accesul pe stadion al suporterilor care au participat la incidente şi care vor fi identificaţi. De asemenea, clubul francez va depune plângere în instanţă faţă de fanii care au creat incidentele şi se va constitui parte civilă.

Mai mulţi suporteri ai gazdelor au intrat pe teren, duminică, în timp ce jucătorii echipei Olympique Lyon făceau încălzirea pentru meciul din deplasare cu Bastia, din Ligue 1, şi au atacat câţiva fotbalişti. Forţele de ordine au intervenit rapid pentru a-i proteja pe lyonezi. După câteva minute de busculade, lovituri şi insulte, echipa Olympique Lyon a intrat la vestiare şi suporterii au revenit în tribună. Meciul a început cu o întârziere de 50 de minute, iar la pauză scorul a fost 0-0. În timpul pauzei, suporterii echipei Bastia au intrat din nou pe teren şi l-au atacat pe portarul Anthony Lopes, ceea ce a dus la noi violenţe. Jocul nu s-a mai reluat după pauză.