"Dacă am face pe plac unui anumit club, Viitorul n-ar mai fi acum campioană. Prevederile statutului Federației spun foarte clar că atribuția omologării rezultatelor finale e a Comitetului Executiv al Federației, iar dacă vorbim de un clasament final, atunci în play-off avem un clasament final. De asemenea avem o situație litigioasă, pentru că FCSB afirmă că nu s-a întocmit clasamentul în conformitate cu regulamentul. De aceea, am considerat că e bine să transmitem cât mai rapid acest clasament către Comitetul Executiv. În alt caz n-am solicitat atât de repede omologarea pentru că nu aveam o situație litigioasă.

Noi nu luăm în calcul posibilitatea ca în Comitetul Executiv să nu se omologheze clasamentul din play-off, pentru că în precedentele cazuri s-a judecat la fel"
, a spus Justin Ștefan la Dolce Sport.


--------------------------------------------------------------------
Viitorul, echipa care a câştigat această ediţie a campionatului Ligii 1, a reacţionat după ce Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că va trimite către FRF, spre aprobare, clasamentul play-off-ului.

În opinia celor de la Viitorul, decizia LPF este una surprinzătoare şi contravine regulamentelor din moment ce clasamentul poate fi omologat doar după ce întreg campionatul se încheie. În acest moment mai sunt de disputat patru etape din play-out.

"Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aştepte terminarea campionatului este surprinzătoare şi în neconcordanţă cu dispoziţiile regulamentare.

Este surpinzătoare întrucât la primirea unei solicitări din partea altui club a procedat în mod diferit faţă de anii precedenţi şi a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiţii care încă se află în desfăşurare.

Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Naţional - Liga I din care fac parte 14 echipe şi numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off şi Play-Out se termină faza a II-a campionatului.

În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I.

Am solicitat în mod oficial Ligii Profesioniste de Fotbal să transmită Comitetului Executiv clasamentul final al Campionatului National de fotbal - faza a II-a Play-Off/Play-Out, aşa cum este prezentat în ROAF, iar cererea noastră a avut în vedere următoarele prevederi regulamentare:

1. Competenţa de organizare a Campionatului National de fotbal Liga I revine Ligii Profesioniste de Fotbal - art 28 alin. 4 din ROAF;
2. Anul competiţional 2016/2017 se dispută între 14 echipe, în două faze: sezon regular (faza I) şi sistem Play-Off/Play-Out (faza a II-a) - art 29 alin 2, pct. a, b şi c din ROAF;
3. Clasamentele finale ale competitiilor organizate de FRF şi LPF vor fi aprobate de Comitetul Executiv al FRF - art 24 alin. 2 din ROAF.

Nu suntem intimdaţi de posibilul demers pe care un alt club doreşte să-l urmeze, însă, în ciuda dispoziţiilor regulamentare menţionate mai sus, nu înţelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club şi în interesul particular al acestuia, se foloseşte altă practică faţă de anii precedenţi, în condiţiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competitiei",
este comunicatul celor de la Viitorul.