"CS Dinamo şi ACS FC Dinamo Bucureşti vor iniţia şi susţine demersurile necesare şi legale pentru realizarea prin CNI a obiectivului de investiţii Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central. Aspectele şi soluţiile discutate vor fi prezentat vineri, 24 martie, administratorilor judiciari şi administratorului special ai ACS FC Dinamo Bucureşti, entităţi desemnate în procedura insolvenţei, care vor întreprinde în perioada următoare toate demersurile legale pentru îndeplinirea condiţiilor impuse de Compania Naţională de Investiţii în conformitate cu prevederile articolului 4 la Anexa numărul 3 "Programul naţional de construcţii de interes public sau social", din Ordonanţa 25/2001 prinvind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii", se arată în comunicatul comun al CS şi ACS FC Dinamo.

Acest comunicat a fost emis după ce fostul acţionar al FC Dinamo Nicolae Badea s-a întâlnit cu preşedintele CS Dinamo, Monica Iagăr. Scopul întâlnirii a fost rezilierea cu acordul părţilor a contractului de asociere dintre gruparea pe care o conduce Badea şi CS Dinamo, înţelegere ce are ca obiect folosirea arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

În baza contractului de asociere, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să utilizeze în comun cu CS Dinamo Bucureşti baza materială prevăzută în Anexa 2 a HG 207/2002, care include şi stadionul central. Conform acestei anexe, CS FC Dinamo are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

FRF a precizat că, pentru reconstrucţia arenei, este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află Stadionul Dinamo. Această eliberare de sarcini - rezilierea contractului de asociere - trebuie făcută până la 31 martie, în caz contrar arena din Şoseaua Ştefan cel Mare nu va fi reconstruită.

Patru stadioane se află în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo şi Rapid.

Bucureştiul se află printre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European 2020, pe Arena Naţională urmând a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate în competiţie.