Buduru susține că astfel de practici există de mult timp în fotbalul românesc: "Câți dintre noi n-au jucat? Sunt alții care joacă mascat, prin nevastă și copii. Știti și voi că e metoda clasică de pariere. Credeți că am descoperit America? Vom face un plan să-l apărăm pe Șumudică. Suntem datori să avem grijă unii de alții", a declarat Petre Buduru, președintele consiliului director de la Astra Giurgiu, pentru Mediafax.

Marius Șumudică a fost suspendat pe o perioadă de 6 luni competiționale de către Comisia de Disciplină a FRF. Conform articolului 38 din Regulamentul Disciplinar al FRF, "executarea unei sanctiuni pronuntate in luni este intrerupta pe perioada pauzelor competitionale dintre tur si retur sau dintre două editi ale campionatului".

Rămasă în pronunţare de săptămâna trecută, comisia a luat decizia în cursul zilei de luni. Conform motivării, Şumudică va avea interzis la orice activitate legată de fotbal pentru 6 luni şi va fi amendat cu 100.000 de lei. Dacă sancțiunea se va menține și după apelul pe care îl vor face oficialii Astrei, Șumudică ar putea reveni pe banca tehnică la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Departamentul de Integritate al FRF a descoperit că antrenorul paria pe un cont online sume cuprinse între 500 şi 900 de euro pe meciuri din Liga 1, Champions League, Europa League şi partide ale naţionalelor U-17 şi U-19 ale României.