Chiar dacă inițial, Șumudică a fost suspendat 6 luni și amendat cu 100.000 de lei, Comisia de Recurs a luat o decizie care a ridicat multe semne de întrebare. A anulat hotărârea inițială, iar antrenorul Astrei să fie suspendat doar 2 luni, dar la începutul sezonului viitor, iar amenda a fost redusă la jumătate.

"Nu prea știu foarte mult din această problemă a lui, dar eu cred că 2 luni cât i s-a dat suspendare se mai întâmplă... Comisiile trebuiau să fie mai consecvente, să dea de la început 2 luni și nu știu ce amendă și gata. Nu să stea să schimbe după, dar la noi, în România se practică.

Orice decizie se poate schimba și se poate ierta și așa mai departe. Decizia Comisiei nu e normală, din punctul meu de vedere. În Germania au fost cazuri, știți și cu arbitri, dar acolo s-a luat o decizie: s-a terminat cu închisoare! Probabil că mai joacă și fotbaliștii din România, dar nu se duc direct să fie le vedere, probabil sunt alte modalități să pună pe un meci, dar nu pe meciul echipei tale"
, a declarat Dorinel Munteanu la Dolce Sport.

Fostul antrenor a comentat și gesturile huliganice ale lui Șumdudică de la meicul din Cupa Ligii cu Steaua, când a provocat și a făcut gesturi obscene fanilor prezenți în tribună. "Ăsta e Șumi! Eu cred că ar trebuie să fie mai calm, că nimeni nu poate să schimbe suporterii steliști. El are și un trecut rapidist, știe foarte bine ce rivalitate e acolo", a mai spus Munteanu.