Surse judiciare au declarat pentru dolcesport.ro că Walter a fost cel care a solicitat autorităților din EAU ca acesta să fie extrădat și adus la București, în urma problemelor de sănătate!

Walter a ajuns ieri noapte la București sub o escortă formată din poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Omul de afaceri a rămas în custodia Poliţiei Române sâmbătă noapte, iar ieri dimineață a fost prezentat Tribunalului Prahova pentru confirmarea mandatului de arestare. Documentele oficiale de extrădare au fost trimise, prin intermediul Ministerului Justiţiei, autorităţilor judiciare din Emiratele Arabe Unite, care au acordat extrădarea DOAR LA CEREREA lui Walter.

VEZI DOCUMENTUL SEMNAT DE OMUL DE FLORIAN WALTER

În data de 24 aprilie 2015, Florian Walter pleacă în vacanță în Europa, ajungând la finalul acesteia pe 10 mai în Dubai. În urma evenimentelor petrecute în țară, în data de 27 mai omul de afaceri se predă autorităților Emiratelor Arabe Unite și este reținut în arest preventiv până pe dată de 3 iunie! Din data de 3 iunie Walter este în control judiciar după ce plătește o cauțiune de 76.000 de euro, îi este reținut pașaportul și este obligat să se supună condițiilor stricte specifice legilor Sharia. În urma audiențelor în fața procurorilor EAU, aceștia decid să îi acorde protecția statului emiratez oferindu-i rezidență pentru următorii 3 ani.

Fostul patron al celor de la Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, dar și patron al firmei Romprest, este acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 - 2014. DIICOT a stabilit că afaceristul a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, în mai multe județe și în București, care se folosea de societăți comerciale „tip fantomă”.

Anul trecut, omul de afaceri a reușit să obțină rezidenţă provizorie în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu are acord de extrădare, doar că lovitura de grație a venit la începutul acestui an, când Walter a primit rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite! La acel moment, sursele DolceSport au dezvăluit că Walter a decis să nu mai revină niciodată în România, după ce autoritățile din Emiratele Arabe Unite au hotărât să-i acorde rezidență definitivă. Acesta era lovit din toate părțile: un motiv în plus ca el să rămână în Dubai era și decizia soției acestuia de a divorța, chiar dacă au împreună doi copii.

În urma unui atac de cord suferit la Dubai, Walter este cel care decide să se întorcă în România și le cere procurorilor EAU să îi aprobe întoarcerea în România, spunând că este nevinovat și realizează că nu se poate apăra de la distanță! Sursele dolcesport.ro susțin că aprobarea deciziei de întoarcere în România s-a obținut cu mare dificultate, punându-se în discuție problema respectării drepturilor omului! În urma audiențelor în fața procurorilor și a ministrului justiției din Emirate, lui Walter i se aprobă dreptul de a părăsi EAU către România!

Apropiații lui Walter susțin că în perioada când acesta a fost în control judiciar în Dubai preocuparea principală a lui a fost să apere compania Romprest de două tentative de preluare ostilă din partea unor grupuri de stil mafiot! Walter primind din partea acestor grupuri oferte cu sume derizorii pentru acțiunile grupului Romprest, companie care este evaluată de Erste Young Londra la 120 milioane de euro, având un total de 6.000 de angajați, fiind lider de piață și cel mai important jucător de pe piața din România!