"De astăzi nu mai sunt antrenorul echipei ASA Târgu Mureș. În urma unei discuții purtate astăzi cu reprezentanții conducerii clubului am decis, pe cale amiabilă, încetarea înțelegerii avute. Țin să le mulțumesc pe această cale domnilor Maior, Chertes și Stanciu pentru sprijinul pe care l-am găsit la dânșii. În toată perioada petrecută la Târgu Mureș am simțit suportul lor, am un respect deosebit pentru acest lucru. Țin să le mulțumesc jucătorilor pentru atitudinea avută pe parcursul acestui campionat, chiar dacă știm cu toții că au fost momente grele. Au dat tot ce au putut.

Țin să le mulțumesc suporterilor târgumureșeni pentru că au fost aproape de echipă, am simțit căldura și suportul lor. Mi-am făcut prietenii care vor dăinui o viață. Am respect pentru tot ceea ce înseamnă ASA Târgu Mureș"
, a declarat Dan Alexa, potrivit site-ului oficial al echipei ASA.

Dan Alexa a mărturisit că a luat decizia să plece de la ASA Târgu Mureş din motive personale şi a afirmat că echipa are şanse să se salveze de la retrogradare.

"Decizia mea vine din motive personale și am considerat că este mai bine să se întâmple în acest moment. Sunt convins că acest club se va salva, cei care conduc destinele echipei vor reuși acest lucru. Atâta timp cât există motivație, ASA Târgu Mureș are o șansă importantă. Plec cu regret, pentru că m-am legat sufletește de Târgu Mureș și cine știe, în viața asta, dacă ar fi să mă întorc, o să o fac cu mare drag. La final, numai de bine pentru tot ce înseamnă ASA, Târgu Mureș și suporteri. Le mulțumesc tuturor!", a adăugat Alexa.

Alexa preluat banca tehnică a echipei ASA Târgu Mureş în august 2016. Sub comanda lui Alexa, ASA Târgu Mureş a înregistrat patru victorii, trei egaluri şi 13 înfrângeri în actuala stagiune din Liga 1 şi ocupă poziţia a 13-a la sfârşitul anului, penultima din clasament, cu nouă puncte. Formaţia mureşeană a pornit, însă, cu o depunctare de şase puncte.
În vârstă de 37 de ani, Dan Alexa a mai pregătit echipele ACS Poli Timişoara şi Rapid Bucureşti și, cel mai probabil, următoarea destinație va fi Concordia Chiajna.