Răducioiu a pășit vineri pe gazonul sintetic de la Arena Atletico Madrid foarte preocupat. I-a salutat pe copii și a început să le prezinte tema antrenamentului. Pentru prima oară de când a preluat Academia a fost întrerupt însă de jucători. Toți au început să îi cânte ”Mulți ani traiască”, iar căpitanul echipei, Robert Ion, a venit tiptil-tiptil cu un tort pe care i l-a dăruit lui Mister.

”Vai, ce mi-ați făcut!”, a exclamat râzând Răducioiu, făcând în glumă gestul de a arunca cu tortul către jucători. ” Vă mulțumesc foarte mult! Chiar este unul din cele mai emoționante momente de când am revenit în România. Vă invit pe fiecare, după antrenament, să mâncăm împreună o felie de tort”, a spus Minunea Blondă a Generației de Aur.

În interviurile TV care au urmat, directorul general al Academiei Atletico Madrid a spus că fotbalul românesc are nevoie de două feluri de antrenori: ”Unul cum era Piți Varga, cel care ne-a învățat pe mine, pe Lupescu, și pe mulți alții ce înseamnă fotbalul de la A la Z. Eu încerc să îl imit pe nea Piți. Lucrăm doar cu mingea și insistăm mai ales pe tehincă, așezare în teren și situații reale de joc. De asemenea, fotbalul nostru are nevoie de antrenori curajoși așa cum a fost și este Mircea Lucescu. Fără curajul lui de a ne promova, eu, Hagi și enorm de mulți alți jucători nu am fi ajuns unde am ajuns”.

Aniversarea zilei de naștere a fost trăită de Răducioiu la intensitate maximă. A fost sunat de majoritatea colegilor din generația de Aur, mai puțin de Hagi. ”Știu că este ocupat și dedicat sută la sută play-off-ului. Vom avea timp să vorbim pe viitor. Și noi la Academie, încercăm să facem ce a făcut el la Viitorul. Dar suntem abia la început. Vreau să îi transmit lui Gică că, dacă Dinamo nu va lua titlul, așa cum aș vrea eu, aș fi foarte fericit să devină el campion”.

Seara de vineri, ”Radu” a petrecut-o alături de părinți. ”A fost cel mai frumos cadou pentru mine să îi am din nou alături. A reprezentat ceva cu totul special! La fel de frumos va fi și cel pe care mi-l va face soția mea, peste o lună, când voi reveni la casa din Italia pentru o scurtă perioadă”, a spus Răducioiu. Printre cadourile primite, Răducioiu a amintit de eșarfa pe care i-a oferit-o conducerea Academiei. ”Sunt mare fan al eșarfelor, iar cea pe care am primit-o este una foarte frumoasă!”

Weekendul aniversar avea să fie continuat cu meciul de a doua zi, primul în campionat de la revenirea în țară. Echipa de Juniori B Elita a Academiei Atletico Madrid avea să îi facă încă un cadou: victoria cu Centrul de Excelență Buzău, scor 2-1. ”Le mulțumesc copiilor și pentru acest cadou. Chiar mi-l doream foarte mult! A fost însă un succes obținut greu și care ne arată că mai avem mult de muncă. Eu încerc să creez un stil propriu de joc, iar asta cere timp. Cu răbdare, cred că vom reuși multe”, a declarat Răducioiu, care se ocupă personal de această grupă de juniori.

A plecat apoi spre vestiare, pășind la fel de preocupat ca vineri după amiază, când elevii săi au avut tupeul să întrerupă ședința de pregătire pentru a-i oferi...un tort.

”Avem nevoie nu de un golgeter la națională, ci de un lider!”
Reporterii televiziunilor care au fost la meciul de sâmbătă, cu Centru de Excelență Buzău, l-au întrebat pe Răducioiu dacă echipei naționale îi lipsește un golgeter. ”Nu cred că tricolorilor le lipsește un golgeter. Este evident însă că naționalei îi lipsește un lider. Un lider adevărat care să seimpună, care să țină în jurul lui tot nucleul de jucători. Cred că este pentru prima oară, după mulți ani, când nu avem un lider”, a spus Răducioiu. Meciul cu Danemarca este văzut de fostul atacant al naționalei ca fiind unul decisiv. ”Dacă nu învingem, este clar că nu vom mai avea șanse de calificare. Nu are rost să ne mai mințim. Eu sunt însă optimist și mizez pe valoarea jucătorilor noștri și, mai ales, pe puterea lor de a se impune într-un meci ca acesta”, a adăugat directorul general al Academiei Atletico Madrid.

A vrut un selfie cu Răducioiu în timpul meciului!
Răducioiu a fost surprins la un moment dat, în repriza a doua, de apariția unei asistente medicale lângă banca de rezerve a Academiei Atletico Madrid. ”Domnule Răducioiu, vă rog mult să acceptați un selfie cu mine! Vă admir de când eram copil! Ar fi cel mai frumos cadou pentru mine!”, l-a rugat asistenta pe marele atacant al Generației de Aur. Răducioiu s-a amuzat copios și a refuzat, deoarece meciul era în plină desfășurare, invitând-o pe ”fană” să se îndepărteze de marginea terenului. La final însă, asistenta a revenit și a reușit să obțină cadoul mult dorit. ”Vă mulțumesc mult de tot! Nici nu știți cât de mult înseamnă poza asta pentru mine!”, a exclamat asistenta.