"Fiecare om își alege în viață drumul. Dar există un singur lucru care mă deranjează! Dacă ascultam acest discurs la copilul Ștefan Radu, atunci când avea 15 ani, îi spuneam «Da, domne, bravo! Ai luat decizia asta la 15 ani». Dar când de la 15 la 21 de ani toți sunt ahtiați să joace la echipa națională și nu știu cum să facă să îmbrace tricoul... De ce? Pentru că înseamnă cea mai frumoasă vitrină, iar în momentul când un scouter ia o fișă de jucător se uită să vadă dacă este în echipa națională. Apoi, după ce și-a atins scopul, pentru că el nu cu Dinamo a ajuns la Lazio, ci cu tot ce a făcut el pentru echipele noastre naționale. Acum, uită că într-un moment a fost disperat să joace sub tricolor, iar acum nu te mai simți în stare să dai nimic pentru tricolor.

Eu personal, nu speram să se mai întâmple ceva din punctul ăsta de vedere, dar domnul Iordănescu se interesa să vadă dacă se poate face ceva. La începutul mandatului, Răzvan Burleanu a fost până la Roma să ia un punct de vedere, dar nu s-a putut! Avem acum o problemă pe flancul stâng prin accidentarea lui Raț și am trimis kinetoterapeutul echipei naționale să stea cu el acolo pentru că avem nevoie de el la Campionatul European. Să se ocupe de refacerea lui, pentru că oricum la meciul cu Spania el nu poate juca, dar la Euro avem nevoie de el"
, a explicat Vochin la Dolce Sport.

Expertul Dolce Sport a discutat și despre revenirea în Liga 1 a lui Mutu și Marica, jucători care-și doresc să prindă lotul României pentru Campionatul European din vara acestui an, competiție transmisă integral de postul nostru de televiziune. "Vor exista și oameni care vor strâmba din nas dacă vor ieși din lot! Așa s-a întâmplat și 1994 când Lăcătuș a rămas acasă deși făcuse treisferturi din preliminarii! Și era Lăcătuș, nu Ștefan Radu. Pe Florin Bratu l-a cheamă Pițurcă în 2008 la Mogoșoaia și i-a spus că nu mai intră în planurile lui. Așa se întâmplă mereu... E posibil ca unul dintre nefericiții care să rămână acasă să fie chiar unul care a participat la campania asta", a mai spus Andrei Vochin.