Selecţionerul Christoph Daum a declarat, vineri, când a anunţat lotul pentru meciurile cu Polonia şi Chile, că Mihai Pintilii (32 de ani) este un jucător-cheie şi i-ar fi plăcut ca acest fotbalist să fie mai tânăr, pentru a contrui echipa în jurul său.

"Pintilii este un jucător-cheie pentru mine. Mi-ar fi plăcut să fie mai tânăr, ca să construiesc echipa în jurul lui. Tătăruşanu este un portar care întotdeauna dă încredere. Pantilimon nu evoluează constant la Watford, dar ultima dată când l-am convocat şi-a arătat calităţile. Florin Niţă se descurcă foarte bine la Steaua. Un caracter bun şi vine cu ceva special la echipa naţională. Vom vedea cum s-a recuperat Silviu Lung după accidentare. Benzar este un jucător foarte bun, care poate evolua pe mai multe posturi în defensivă. 

Ţîru a făcut o treabă foarte bună la Viitorul. Vlad Chiricheş, toată lumea ştie că, atunci când este pe teren este lider. Şi este unul dintre cei mai mai buni fundaşi ai noştri. Săpunaru este un jucător de top la Astra, toţi îi cunosc potenţialul. Jucător cu mare experienţă şi ne simţim foarte bine când îl avem pe teren. Grigore este un luptător, aduce la echipă acel spirit de luptă, de care echipa are nevoie.

Alin Toşca progresează la Betis, am văzut la meciul de la Leganes că nu este bun doar în defensivă ci şi în faza de construcţie. E un jucător important pentru noi. Latovlevici este văzut ca unul dintre cei mai buni jucători defensivi de bandă stângă din Turcia"
, a declarat Daum pentru frf.ro.