"In Austria am vizitat 3 locatii intr-o zona apropiata de Salzburg, iar in Italia am vizitat la fel 3 locatii, si ma refer aici la hotel, teren de antrenament, sala de fitness, spa si tot ce tine de recuperarea jucatorilor. Cu siguranta la Comitetul Executiv de luni trebuie sa anuntam decizia pe care o vom lua in ceea ce priveste aceste locatii", a declarat Iordănescu.

Selecționerul speră ca situația din cantonamentul naționalei din această iarnă, când Steaua a refuzat să lase jucătorii la lot, să nu se mai repete:

"Mi-as dori foarte mult ca in primul rand cluburile noastre divizionare, Steaua si celelalte echipe care au dat jucatori la echipa nationala, inclusiv la turneul din Turcia, sa ne acorde aceeasi intelegere. Nu ma refer la Steaua, ma refer la Astra, la Viitorul , Dinamo, Pandurii.

Dorinta mea este ca noi sa incepem pregatirile in jur de 16 mai si daca as compara cu startul pregatirii echipei nationale a Frantei, care incepe cu o zi dupa noi, ar insemna ca si ei sa aiba probleme. Eu nu cred ca de data aceasta vreo echipa ne va face probleme. Si daca francezii au deja programul stabilit in aceasta perioada, 4 meciuri de verificare, eu sper sa reusim si noi.

Va fi greu sa aducem juc care activeaza in strainatate, dar startul pregatorii cu siguranta le vom incepe doar cu jucatori din tara, cum probabil fac si francezii si fac si elvetienii.

N-as vrea sa mai ajung la afirmatii sa deranjeze partea stelista, dar eu cred ca cei care trebuie sa rezolve aceasta problema, Comitetul Executiv si conducerea Federatiei, sa o faca"
.

Despre amicalul cu Spania, de pe 27 martie: "Eu va spun ca se va juca sigur pe Arena Nationala".